Bine ați venit pe Raluca Haidu Online, site dedicat talentatei gimnaste Raluca Haidu!

Raluca este medaliată cu bronz la bârnă și cu echipa la Campionatele Europene din 2010 și recent medaliată cu bronz individual la Grand Prix-ul de la Glasgow din mai 2011. Raluca a făcut parte din echipa ce a reprezentat România la Campionatele Mondiale de la Rotterdam 2010, ea clasându-se pe locul 4 cu echipa și pe 9 la individual.

Probabil că o recunoașteți din documentarul realizat în 2004, "Secretele Devei", unde Pitic era unul dintre personajele principale.

Navigând pe acest site puteţi afla mai multe despre Raluca!

Hunedoara: Retrasă din activitate, gimnasta Raluca Haidu a fost desemnată sportivul anului 2012
retrasa 1.
Sursa Foto: adevarul.ro

Campioană europeană cu echipa la Campionatul European de gimnastică de la Bruxelles, de anul trecut, gimnasta Raluca Haidu a primit joi titlul de 'sportivul anului 2012' în judeţul Hunedoara, potrivit unui clasament realizat de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport (DJTS) Hunedoara.


Sportiva a anunţat că s-a retras din activitate, deoarece doreşte să se pregătească pentru examenul de bacalaureat, pe care va trebui să îl susţină în acest an, şi apoi vrea să urmeze o facultate de educaţie fizică şi sport.


"Acest titlu înseamnă foarte mult pentru mine şi le mulţumesc celor care s-au gândit să îmi acorde acest premiu. Este pentru prima oară când ocup primul loc în acest clasament. M-am retras din activitate pentru că doresc să termin şcoala, să iau bacalaureatul şi să intru la facultatea de sport din Timişoara. Nu vreau să fiu ipocrită şi să spun că nu-mi este teamă de examen, dar dacă voi învăţa până la bacalaureat sunt sigură că va fi totul bine", a declarat Raluca Haidu.


Locul al doilea în clasamentul celor mai buni sportivi hunedoreni a fost ocupat de gimnasta Andreea Munteanu - vicecampioană europeană la bârnă şi medaliată cu bronz la sol, individual compus şi cu echipa la Campionatele Europene de Juniori de la Bruxelles.


Pe locul al treilea s-a situat tot o gimnastă, Alina Ştefania Stănilă fiind medaliată cu argint la sărituri la proba de sărituri şi cu bronz alături de echipă la Campionatul European de Gimnastică Junioare Bruxelles 2012.


Primele trei locuri în clasamentul întocmit la discipline neolimpice au fost ocupate, în ordine, de sportivii: Ana Maria Gherghel - Comexim Lupeni, campioană mondială la fotbal tenis senioare- Harkany (Ungaria), Alina Tincă- CSM Petroşani, medalie de argint şi medalie de bronz la Campionatul Mondial Karate Shotokan WSKU de la Instanbul şi campioană europeană la Moscova, şi Mihail Plop - Dacicus Orăştie, campion european kumite la Campionatul European de Karate WADO KAI Austria şi dublu campion european la Campionatul European Eur&Ka Italia.


"Clasamentul celor mai buni sportivi hunedoreni a fost întocmit pe baza rezultatelor obţinute anul trecut la nivel naţional, european, mondial şi olimpic. Criteriile sunt cele stabilite de instituţiile naţionale - minister sau Autoritatea naţională pentru sport - iar în funcţie de acestea şi de rezultatele omologate s-a realizat acest clasament", a declarat directorul executiv al DJTS Hunedoara, Szell Lorincz.


Sportivii au fost recompensaţi de organizatori cu diplome, cupe şi premii în obiecte.


Sursa: AGERPRES
Postat în 4 februarie 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Gimnasta Raluca Haidu, cea mai bună sportivă din Hunedoara, s-a retras din activitate
retrasa 2

Campioana europeană cu echipa naţională de gimnastică artistică a României Raluca Haidu (18 ani) a decis să renunţe la gimnastica de performanţă. Raluca a anunţat că se va concentra pe învăţătură.


Raluca Haidu a făcut parte din lotul olimpic şi naţional al României, iar în 2012 a reuşit cea mai mare performanţă din cariera ei: a obţinut titlul de campioană europeană cu echipa României, la Campionatele Europene de la Bruxelles.


Chiar dacă a fost declarată cea mai bună sportivă a anului 2012 în judeţul Hunedoara, Raluca Haidu a hotărât să renunţe la gimnastica de performanţă.


Nu a mai prins Olimpiada
"Am decis ca începând cu acest an să nu mai fac gimnastică de performanţă. Nu mi-a fost uşor să renunţ la gimnastică. A fost o decizie greu de luat şi rămân cu regretul că nu am avut ocazia să particip la Jocurile Olimpice de la Londra.
Mă voi axa mai mult pe învăţătură. Acum sunt în clasa a XII-a, iar la vară după ce voi susţine examenul de Bacalaureat, voi opta să îmi continuui studiile la Institutul de Educaţie Fizică şi Sport
”, a declarat Raluca.


Tânăra de 18 ani, din Petrila, a rămas cu regretul că deşi a fost inclusă în lotul olimpic nu a avut ocazia să participe la Jocurile Olimpice de la Londra, de anul trecut.


În prezent, Raluca este elevă la Colegiul Naţional Sportiv "Cetate" din Deva. Părinţii ei, Gabriel Haidu (45 de ani, fost miner) şi Elena Haidu, locuiesc în Petrila, împreună cu fratele mai mare al Ralucăi, Iulian (22 de ani) şi cel mic, Gabriel (10 ani).


Ei au fost cei care au îndemnat-o pe Raluca să aleagă sportul de performanţă, înscriind-o la gimnastică în vremea în care aceasta era la grădiniţă.


Sursa: Adevarul
Postat în 4 februarie 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
La multi ani, Pitic!


Îți doresc multă sănătate și să fii înconjurată de iubire. Ai încredere în tine!
Postat în 21 noiembrie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
S-a stabilit echipa pentru JO

FOTO: GSPSportive:
Cătălina Ponor
Sandra Izbașa
Larisa Iordache
Diana Bulimar
Diana Chelaru


Rezerva va fi Raluca Haidu.


Antrenori:
Octavian Bellu
Mariana Bitang
Lucian Sandu


Cadre medicale:
Andreea Ianasi
Ovidiu Tanase


Sursa: Mediafax


Felicitări fetelor și succes la Londra!!!
Postat în 12 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Fetele vă așteaptă să le susțineți! Sâmbătă, 7 iulie, ora 16.30, Sala Polivalentă! Intrarea liberă!Eveniment de gală pentru gimnastica feminină, cu participarea echipelor România – Franța – Italia – Germania, plus sportive din Belgia, Elveția, Grecia și Suedia, toate calificate la Jocurile Olimpice de la Londra, fiecare în căutarea celei mai bune forme pentru cucerirea podiumului olimpic.


Fiecare echipă aliniază tot ce are mai bun la ora actuală, în fiecare formație aflându-se nume mari ale gimnasticii feminine actuale, campioane și medaliate olimpice, mondiale și europene.


Se anunță un spectacol ce nu poate fi ratat! Un excelent prilej de a le vedea pe mult aplaudatele gimnaste pregătite de Octavian Bellu și Mariana Bitang. (romgym.ro)


ROMÂNIA
Diana Chelaru
Diana Bulimar
Sandra Izbasa
Catalina Ponor
Amelia Racea
Larisa Iordache
FRANȚA
Mira Boumejmajen
Manon Cormoreche
Youna Dufournet
Anne Kuhm
Aurélie Malaussena
Sophia Serseri
ITALIA
Vanessa Ferrari
Erika Fasana
Carla Ferlito
Chiara Gandolfi
Jessica Mattoni
Elisabetta Preziosa
GERMANIA
Elizabeth Seitz
Kim Bui
Pia Tolle
Janine Berger
Lisa Hill
GRUP MIXT
Gaelle Mys (Belgia)
Giulia Steingruber (Elvetia)
Vasiliki Millousi (Grecia)
Jonna Adlerteg(Suedia)
Postat în 4 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
7 iulie – Campioane olimpice, mondiale și europene la Sala Polivalentă din București

Poster: Cristina Rus


Eveniment deosebit la Sala Polivalentă din Capitală, sâmbătă, 7 iulie 2012, de la ora 17.00! Intrare liberă! Un eveniment de “5 stele” al gimnasticii feminine, cu campioane olimpice, mondiale și europene în concurs.


Un veritabil festival al gimnasticii feminine, un important test, decisiv, pentru Jocurile Olimpice: patrulaterul feminin ROMÂNIA – ITALIA – FRANȚA – GERMANIA, echipe calificate pentru Londra, dar și cu participarea unor gimnaste din Belgia, Elveția, Grecia și Suedia, de asemenea printre olimpicele din iulie în concursul individual. Un bun prilej de a le vedea la lucru și pe starurile gimnasticii românești și mondiale, Cătălina Ponor, Sandra Izbașa, Larisa Iordache, Diana Bulimar, Diana Chelaru, sau Amelia Racea.


Dacă totuși componența oficială a echipelor care se vor afla în Sala Polivalentă din București nu a fost deocamdată comunicată de staff-urile tehnice, le cunoaștem în schimb pe sportivele din celelalte tări, cele care se vor afla în competiție doar în concursul individual:


Din BELGIA vor fi prezente două componente de bază ale echipei olimpice:
- Julie Croket (n. 01.07.1994, Bornem) – loc 6 la echipe, loc 8 la sol, loc 13 la individual compus la Campionatele Europene 2012; loc 2 la Ghent la Challenge Cup 2012; locul 4 la barna si locul 5 la sol la C.E. 2011.
- Gaelle Mys (n. la 16.11.1991, Drongen) – locul 24 la individual compus la Jocurile Olimpice de la Beijing; locul 5 cu echipa la Campinatele Europene 2012; locul 5 cu echipa la Calificarile Olimpice 2012.


ELVEȚIA a trimis-o la București pe una dintre cele mai bune gimnaste din Tara Cantoanelor:
- Giulia Steingruber (n. 24.03.1994, St. Gallen) – medalie de bronz la sărituri și locul 4 la individual compus, la Campionatele Europene, Bruxelles 2012; locul 16 la individual compus la Campionatele Mondiale, Tokyo 2011; locul 5 la sărituri la C.M. 2011; locul 1 la sărituri la Doha; locul 1 la bârnă și sol, locul 2 la sărituri la Osijek; locul 2 la sărituri la Ghent – toate concursuri in Challenge Cup 2012.


Din GRECIA, pe lista gimnastelor care au obținut calificarea pentru Jocurilor Olimpice se află și
- Vasiliki Millousi (n. 04.05.1984, Atena) – locul 1 la bârnă la Concursul de Calificare Olimpică 2012; locul 7 la bârnă și locul 11 la individual compus la Campionatele Europene 2012; locul 4 la paralele și locul 2 la bârnă la Osijek 2012.


Și SUEDIA are o gimnastă calificată pentru Olimpiadă:
- Jonna Adlerteg (n. la 06.06.1995, Västerås) – locul 16 cu echipași locul 18 la paralele la Campionatele Europene 2012, locul 4 la paralele și 6 la sol la Ghent 2012.


Prin urmare, se anunță o competiție de înalt nivel, care nu trebuie ratată. Desigur, vom reveni permanent cu amănuntele necesare.


Sursa: www.romgym.ro
Postat în 15 iunie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Trnava GYM Festival

FOTO:www.gymnasticsresults.comWeek-end-ul trecut s-a desfășurat a 25-a ediție a Festivalului de Gimnastică de la Trnava, competiție ce a adunat 34 de concurente (junioare + senioare) din Rusia, Ucraina, România, Georgia, Ungaria, Germania, Austria, Uzbekistan şi Slovacia.


Sâmbătă, 2 iunie, a avut loc competiția individuală la care a participat și Raluca Haidu, ea reușind să se claseze pe locul al doilea din 21 de participante, după rusoaica Anna Pavlova cu cele mai mari note la paralele și sol din concurs.


Rezultate AA:
1. Anna Pavlova (RUS) 55.700 (VT: 15.000, UB: 12.950, BB: 14.600, FX: 13.150)
2. Raluca Oana Haidu (ROU) 54.350 (VT: 13.850, UB: 14.000, BB: 12.950, FX: 13.550)
3. Luiza Galiulina (UZB) 53.400
4. Pia Tolle (GER) 53.250
5. Darya Elizarova (UZB) 53.000
6. Barbora Mokosova (SVK) 51.850
7. Anja Rheinbay (GER) 51.600
8. Stephanie Dittert (AUT) 50.000


Duminică s-au desfășurat finalele pe aparate însă din păcate Raluca a ratat la toate aparatele și s-a clasat a patra la sol (12.650 - D 5.2), a cincea la paralele (12.500 - D 5.4) și a șaptea la bârnă (13.350 - D 5.5). sad


Rezultate detaliate din cele 2 zile de concurs puteți găsi aici.
Postat în 5 iunie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Diana Bulimar şi Raluca Haidu, gimnastele de echipă ale României


Echipa feminină de gimnastică a României a devenit sâmbătă, la Bruxelles, campioană europeană. În formula Larisa Iordache, Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa, Diana Bulimar şi Raluca Haidu, România a câştigat eternul duel cu Rusia. Dacă primele trei gimnaste s-au remarcat şi în finalele pe aparate unde au cucerit câte un titlul european, ultimele două au fost adevăraţi oameni de echipă, ajutând prin evoluţiile lor ca România să urce pe podium.


Raluca Haidu (17 ani) a fost marea surpriză în echipa României pentru Europene. Ea a fost preferată vicecampioanei mondiale la sol, Diana Chelaru, ea urmând să ajute echipa la un singur aparat, paralele. "Pitic", medaliată cu bronz la CE 2010 la bârnă, a avut o evoluţie sigură, fără ratare atât în calificări, cât şi în finala pe echipe.


Raluca, cum a fost concursul?
M-am simţit foarte bine, atmosfera în sală a fost frumoasă, însă am avut emoţii foarte mari.


La paralele, în finala pe echipe, strângeai puternic barele...
(râde) Daaaa. Am vrut să fac bine, să nu ratez, să nu le dezamăgesc pe colege şi pe domnii antrenori. Mi-am dorit foarte mult să fie bine în finala pe echipe.


Ce ai câştigat faţă de anul trecut?
Mai mult încredere în mine, în faptul că dacă muncesc mai mult e imposibil să nu reuşesc şi pot spune că am progresat un pic şi în ce priveşte dificultatea exerciţiilor.


Ai fost preferată în locul Dianei. A fost o surpriză pentru tine?
Un pic. Eu m-am luptat să prind loc în echipa, nu m-am luptat cu Diana sau cu altcineva, ci doar cu mine. Trebuia să fiu mai bună în antrenamente, să muncesc mai mult şi până la urmă a ieşit aşa cum am dorit. Am mers la Europene să îmi fac paralelul ca să pot ajuta echipa cât mai mult.


Această şansă care ţi s-a dat te-a motivat mai mult?
Da. Este o şansă care mi s-a oferit şi vreau să profit de ea. Îmi doresc foarte mult să prind echipa pentru Londra şi ştiu că pentru asta trebuie să fiu mai bună decât am fost până acum.


Sursa: ProSport
Postat în 18 mai 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Campioanele europene la gimnastică, felicitate la Palatul Victoria
Premierul Victor Ponta le-a invitat la Palatul Victoria pe componentele echipei feminine de gimnastică a României pentru a le felicita pentru rezultatele obţinute la Campionatele Europene de la Bruxelles.


Postat în 16 mai 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
S-au intors fetele acasa!

FOTO: Prosport

Astazi au revenit in tara campioanele noastre!


Puteti urmari declaratiile antrenorilor si a fetelor mai jos:


Filmare TVR


Filmare Realitatea


Filmare Realitatea 2


Filmare si fotografii Prosport


Filmare si fotografii GSP


Felicitari campioanelor!!!
Postat în 14 mai 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0

<< Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 Următor >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsCondiții de Utilizare / Webmaster: Monagym / Găzduit de către: Hermon.net